Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / „Deschide ușa, creștine!”

„Deschide ușa, creștine!”

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, Inspectoratul Școlar Județean Bihor, prin Pr. Prof. Florin Negruțiu, inspector școlar de Religie, în parteneriat cu Centrul Educaţional din Husasău de Criş, sub îndrumarea Pr. Ioan-Mircea Ghitea şi Palatul Copiilor Oradea, prin doamna profesor Anamaria Gal, au continuat implementarea programului educativ-religios sub genericul „Deschide ușa, creștine!” în cadrul căruia, un grup de colindători format din copii şi tineri de la Centrul Educaţional din cadrul Parohiei Husasău de Criş, Protopopiatul Oradea, şi Grupul Vocal „Florile Bihorului” au colindat, în zilele de 21 si 22 decembrie 2015, la mai multe instituţii şi aşezăminte sociale, iar în final au poposit cu colindul și au împărtăşit bucuria marelui praznic bătrănilor de la Fundaţia Consistoria Efrem Banianin a parohiei Oradea-Velența I, unde copiii au fost primiți cu căldură de toți cei prezenți și de părintele paroh Roman Pintea, fondatorul centrului.

Părintele a subliniat importanţa acestui demers pentru cei care se află în acest aşezâmânt, reamintindu-le de clipe petrecute în familii, de perioada copilăriei, dar şi de copiii sau nepoţii lor care se află acum mai aproape sau mai departe. Preacucernicia sa, care se îngrijeşte cu dăruire de acest centru, a accentuat implicarea elevilor, a părinţilor, a preoților și a profesorilor în astfel de campanii care aduc pentru mîngâiere şi lumină celor aflaţi în diverse neputinţe. Au fost transmise muţumiri profesorilor, părinţilor, elevilor şi preoţilor, dar şi Ierarhului locului, Preasfinţitul Părinte Sofronie, cu binecuvântarea şi sub îndrumarea căruia se desfăşoară astfel de acţiuni.

Bâtrânii de la Fundaţia Consistoria Efrem Banianin au trăit în această toamnă clipe speciale de bucurie duhovnicească, avându-l în mijlocul lor pe Preasfinţitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, dimpreună cu alţi ierahi ai Bisericii Ortodoxe Române, în frunte cu Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropilit Laurenţiu al Ardealului, care au adus cuvânt de binecuvântare şi mângâiere acestora, dar şi daruri oferite cu generozitate prin intermediul Asociaţiei Filantropia Oradea.

Darul colindului adus de către copii şi tineri a fost însoţit şi de cozonaci, fructe şi dulciuri aduse cu dragoste de părinţii copiilor şi profesorii de religie. Gestul copiilor de la Husasău de Criș şi Palatul Copiilor din Oradea a fost urmat în această perioadă de elevi de la multe unităţi de învăţământ, constituiţi în cete de colindători, care au dorit să ne reamintească faptul că în această perioadă „Cerul şi pământul în cântări răsună, îngeri şi oameni cântă împreună”.

Cu acest prilej copiii, tinerii și adulții deopotrivă au învățat lecția omeniei și a respectului, a prețuirii, a credinței și dragostei având ocazia să constate câtă speranță și mângîiere se pot aduce în astfel de momente de înălțare sufletească.