Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Activitate social-filantropică în parohia Cetea

Activitate social-filantropică în parohia Cetea

În această perioadă binecuvântată când noi cu toţii ne pregătim de marele Praznic al Naşterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos, faptele bune şi de milostenie capată valenţe mai mari.

Ca şi în ceilalţi ani, în preajma Crăciunului, în parohia Cetea, Protopopiatul Oradea, sub îndrumarea preotului paroh Vasile Megheşan, s-a desfăşurat o activitate social-filantropică a cărui scop principal a fost strângerea de alimente. Principalii beneficiari ai acestui proiect au fost copiii instituţionalizaţi de la Orfelinatul „Kajanto Maria” din oraşul Aleşd, dar şi bolnavii internaţi la Spitalul orăşenesc din această localitate.

Părintele Vasile Megheşan, împreună cu mai mulţi credincioşi din parohie au împărţit celor aflaţi în suferinţă pachete cu fructe, dulciuri, iconiţe cu Maica Domnului şi cărticele cu povestiri religioase.

„Aceste activităţi de într-ajutorare pe care le organizăm în parohie la marile praznice s-au născut din dorinţa noastră de a ajuta copiii aflaţi în suferinţă. Cu siguranţă nu este de ajuns pentru a uita de suferinţă, dar prin prezenţa noastră le-am arătat că nu sunt singuri şi le-am adus un strop de mângâiere”, a declarat părintele Vasile Megheşan.

Toate acestea au fost posibile prin dărnicia şi jertfelnicia bunilor credincioşi din parohia Cetea.