Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Activități filantropice ale copiilor din Sânmartin-ANL

Activități filantropice ale copiilor din Sânmartin-ANL

La inițiativa pr. Lucian Gîga, parohul Bisericii cu Hramul „Duminica Sfinţilor Români”,  din comuna Sânmartin şi cu binecuvântarea Preasfinţiei Sale Sofronie, Episcopul Oradiei, s-au pus duminică, 17.11.2019, bazele unui proiect al cărui scop principal este organizarea unui târg de Crăciun. Dar, aici nu vorbim despre un târg oarecare, ci despre un Târg de Crăciun caritabil ai cărui promotori principali sunt chiar copiii din Parohia Sânmartin II, coordonaţi de preotul paroh.

„Am scris astăzi, alături de 30 de copii, prima pagină a unui proiect, un proiect de suflet, aşa cum îmi place mie să îl numesc, mult mai amplu, gândit special pentru copii” a declarat pr. paroh Lucian Gîga.

Târgul caritabil de Crăciun se va desfăşura, duminică, 15.12.2019, după Sfânta Liturghie, iar copiii din parohie au şi început deja pregătirile pentru eveniment.

Astfel, la prima întâlnire copiii au realizat vaze și suporturi de lumânări folosind tehnica decupajului. Obiectele lor au fost înfrumuseţate cu desene şi culori,  iar în pauza de uscare a stratului de vopsea, micuţii au cântat două colinde, pregătind în acelaşi timp şi mini-concertul pe care îl vor susţine cu acest prilej.

Ca o răsplată a artiştilor, pentru efortul creator depus, pr. Lucian Gîga le-a oferit celor mici bucate delicioase de post: pizza, cozonac, mandarine și bomboane de ciocolată.

„Acest atelier de creaţie, precum şi organizarea Târgului de Crăciun reprezintă doar o parte dintr-un proiect care ne dorim să se dezvolte frumos”, astfel încât întâlnirile de acest gen, cu copiii, vor continua în fiecare duminică, de la ora 16:00, iar după primul eveniment al copiilor din parohie se doreşte înființarea unui club al copiilor în care aceştia să fie implicaţi în diverse activități creative şi educative (pelerinaje, cor, tabere de vară etc.) pentru o dezvoltarea armonioasă, punând în acelaşi timp accentul pe dimensiunea moral-spirituală. 

Pr. Silviu Dobai