Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Activități filantropice de Crăciun în Eparhia Oradiei

Activități filantropice de Crăciun în Eparhia Oradiei

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, în pragul marelui praznic al Nașterii Domnului, Inspectoratul Școlar Județean Bihor, reprezentat de Prof. Nicolae Ioan Avram, inspector școlar general și Pr. Prof. Florin Negruțiu, inspector școlar de Religie, în parteneriat cu Asociația Femeilor Ortodoxe Române din Episcopia Oradiei, reprezentată de doamna președinte Viorica Cherteș și Asociația Filantropia Oradea, reprezentată de Pr. Laurențiu Lazăr, președinte, a organizat o nouă acțiune în cadrul programului „Masa pe roți”.

Aflat la a patra ediție, programul și-a propus să aducă momente de bucurie celor aflați în situații materiale dificile sau în singurătate, respectiv imobilizați la domiciliu, prin oferirea unei mese calde. Beneficiari au fost membri ai Asociaţiei Handicapaţilor Neuromotor Sever din Oradea, ai Asociației Filantropia și ai Fundației de Scleroză Multiplă Bihor.

În acest an, activitatea s-a desfășurat în data de 18 decembrie și a vizat un număr de 45 de persoane. Fiecare persoană a primit o masă caldă și un pachet de sărbători constând în dulciuri oferite prin generozitatatea personalului angajat al Inspectoratului Școlar Județean Bihor și membri ai A.F.O.R.E.O., cu sprijinul Delicios Catering Oradea. Acestea au intrat în posesia beneficiarilor prin intermediul reprezentanților celor doi parteneri și a unui grup de voluntari, profesori de religie și matematică.

Manifestarea s-a dorit a fi darul de Crăciun, mesajul Nașterii Mântuitorului  Iisus Hristos  și „colindul sfânt și bun” oferit cu multă bucurie și prețuire, demonstrând că Biserica Ortodoxă, prin preoți, profesori și nu numai este alături de semenii aflați în suferință.