Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Activități filantropice în Protopopiatul Marghita

Activități filantropice în Protopopiatul Marghita

În preajma marelui praznic al Nașterii Domnului, urmând îndemnul Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române de a organiza, în această perioadă a Postului Nașterii Domnului, la nivel de protopopiate și parohii, colecte de bani, alimente, haine și medicamente pentru cei săraci și aflați în suferință, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, la nivelul Protopopiatului Marghita s-a desfășurat, în ziua de marți, 15 decembrie 2015, o acțiune social-filantropică de ajutorare a semenilor, la care au luat parte un număr de 13 parohii: Marghita II, Săldăbagiu de Barcău, Margine, Popești, Iteu, Săcueni, Voievozi-Șimian, Tria, Dijir, Sacalasău, Abrămuț, Bogei și Varviz.

Preoții din parohiile mai sus menționte împreună cu Părintele Protopop Călin Gheorghe Cotrău și Părintele Secretar Vasile Nicolae Vesa, au oferit pachete cu alimente și dulciuri persoanelor vârstnice și copiilor cu dizabilități din cadrul „Complexului de servicii pentru persoane adulte cu handicap Ciutelec”, unde în prezent sunt internate 46 de persoane vârstnice și 29 de copii cu dizabilități.

Prin frumoasele colinde pe care le-au cântat, preoții au adus vestea Nașterii Domnului și o rază de lumină acestor persoane aflate în nevoi. De asemenea, au fost oferite pachete cu alimente și celor 50 de persoane vârstnice internate la „Centrul medico-social Popești”. În total, în urma acestei acțiuni de ajutorare a semenilor au beneficiat un număr de 125 de persoane. Această acțiune menită să arate dragostea și sprijinul Bisericii față de persoanele singure și cu dizabilități se va desfășura în fiecare an în Protopopiatul Marghita.