Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Activități filantropice la parohia Izvorul Tămăduirii din Oradea

Activități filantropice la parohia Izvorul Tămăduirii din Oradea

În Săptămâna Sfintelor Pătimiri ale Mântuitorului Iisus Hristos din anul 2018, parohia orădeană Izvorul Tămăduirii a adus bucurie și lumină mai multor familii aflate în situații dificile, ca urmare a unei campanii de strângere de haine, alimente și bani desfășurată pe parcursul Sfântului și Marelui Post în cadrul parohiei.

Pe lângă darurile adunate de credincioșii enoriei, au fost primite un număr de 13 cutii cu haine, încălțăminte și jucării pentru copii din partea a două comunități de români ortodocși din Marea Britanie, din cadrul Mitropoliei Ortodoxe Române a  Europei Occidentale și Meridionale, respectiv Parohia Sfântul Ioan Casian din Oxford, Marea Britanie, păstorită de Preacuviosul Părinte Protosinghel Gavriil Marin, și Parohia Sfântul Stelian și Sfânta Ecaterina din Reading, Berkshire, Marea Britanie, unde activează Părintele Ioan Mandu.

Prin grija Părintelui paroh Cristian Octavian Rus și cu sprijinul membrilor Comitetului parohial, în primele trei din Săptămâna Mare, în zile de 2, 3 și 4 aprilie, mai multe familii au beneficiat de darurile parohiei. Astfel, o familie cu 9 copii din localitatea Parhida, județul Bihor, a primit îmbrăcăminte și încălțăminte pentru copii între 3 și 14 ani, dar și alimente și bani. De asemenea, o altă familie din Oradea care crește 7 copii s-a bucurat de daruri constând în alimente și haine. Jucăriile primite din Marea Britanie au fost dăruite copiilor de la Școala gimnazială „Puiu Sever” din Ineu, structura Grădinița cu program normal din Husasău de Criș.

De asemenea, preoții parohiei orădene au fost aproape și de bolnavii ce sunt îngrijiți în cadrul Spitalului staționar 2 din Oradea, în curtea căruia se află biserica Izvorul Tămăduirii, primind sprijin sufletesc și material pe tot parcursul Sfântului și Marelui Post.

Urmează ca în ziua praznicului Izvorului Tămăduirii din acest an, vineri, 13 aprilie, cu prilejul hramului sfântului lăcaș, dimineața să aibă loc Sfânta Liturghie de hram, iar după-amiaza va fi oficiată Sfințirea Mică a Apei și Taina Sfântului Maslu de obște, credincioșilor prezenți oferindu-li-se apă sfințită și o agapă la final, iar bolnavii spitalului vor primi sticle cu apă sfințită și iconițe.