Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Biserica și Școala din sufletul meu în Parohia Bratca

Biserica și Școala din sufletul meu în Parohia Bratca

În săptămâna 27 martie – 1 aprilie 2016, în Parohia Bratca din Eparhia Oradiei s-au desfășurat șase seri duhovnicești ținute în biserica cu hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil. Acestea au constat în săvârșirea slujbelor de seară, oficiate de către părintele paroh Radu Marian și câte un preot invitat în fiecare seară, care a ținut și cuvânt de învățătură adecvat perioadei în care ne aflăm, cea a Sfântului și Marelui Post.

Noutatea din acest an a serilor duhovnicești organizate de Parohia Bratca a constat în prezentarea, la finalul fiecărei seri duhovnicești, de către copiii care participă la programele catehetice desfășurate de parohie, a unei scenete teatrale. Ei au reprezentat o serie de șase scenete scurte cu temă religios-morală. Această serie de reprezentări teatrale se înscrie în programul-concurs din acest an, inițiat la nivel național de Patriarhia Română, „Biserica și Școala din sufletul meu”.

Astfel, în prima seară, 27 martie, copiii au reprezentat sceneta cu titlul „Bunicul meu”. Luni, 28 martie au susținut reprezentarea „Cele patru piersici”, marți seara au jucat sceneta „Vinovatul dovedit”, miercuri seara au susținut piesa „Comori adunate”, iar joi, la finalul cuvântului de învățătură, au făcut auditoriul să mediteze la problema clevetelii, dar și la importanța trimiterii copiilor la școală susținând sceneta „Palavra”. În ultima seară, vineri, 1 aprilie, au prezentat sceneta „Fetele cochete”.

Scopul acestor reprezentări teatrale a fost de a-i face pe copii mai receptivi la problemele religios-morale abordate, de a-i face activi în viața comunității parohiale, insuflându-li-se ideea că și ei pot deveni vestitori ai mesajului evanghelic, aceste activități fiind o formă simplă și practică de propovăduire a Evangheliei Domnului Hristos, iar când aceasta se propovăduiește prin intermediul copiilor, impactul este cu atât mai mare.