Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Campania „O picătură de sânge pentru viața aproapelui” la Oradea

Campania „O picătură de sânge pentru viața aproapelui” la Oradea

Campania „O picătură de sânge pentru viața aproapelui”, inițiată în primăvara acestui an de Patriarhia Română și Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină din Bucureşti, a ajuns la cea de-a şaptea ediţie. Sub genericul „Dăruieşte viaţă! Vino să donezi sânge!”, campania s-a desfășurat și în orașul de pe malurile Crișului Repede, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, cu sprijinul Centrului de Transfuzii Oradea, Asociaţiei Medicilor Dentişti din Oradea, Centrului de Cercetare Medicală de Înaltă Performanţă din Oradea şi Fundaţiei pentru Sănătate Bihor.

Această ediţie a campaniei de donare de sânge are loc pe parcursul lunilor octombrie-decembrie 2014 şi cuprinde mai multe oraşe din ţară, printre care şi Oradea. Astfel, între 25 şi 27 noiembrie 2014, campania „Dăruieşte viaţă! Vino să donezi sânge!” a ajuns şi în municipiul Oradea, desfășurându-se cu ajutorul unor voluntari de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, dar şi medici şi asistente medicale bihorene. În doar trei zile peste 200 de persoane s-au mobilizat şi au donat sânge pentru această cauză nobilă la Centrul de Transfuzii Oradea. Cei mai mulţi donatori au fost studenţi din cadrul Universităţii din Oradea, dar şi cadre didactice de la unitățile de învățământ din Bihor şi simpli credincioși, dornici să își ajute semenii aflați în dificultate.

Cantitatea de sânge recoltată de la un singur donator este de maxim 450 ml, dar ţara noastră se confruntă cu o acută criză de sânge. Deși nevoia de sânge la nivelul țării  este foarte mare, doar 1 % dintre cetățenii României sunt donatori de sânge.

Oamenii trebuie să fie conștienți de faptul că pot dona o dată la trei luni. Majoritatea au suficient sânge pe care îl pot dona. În schimb, nu este suficient pentru a ajuta pe toată lumea, nevoia de sânge fiind permanentă. Campania continuă şi în alte oraşe din ţară pe parcursul lunii decembrie.