Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Cateheze parohiale și activități cu tinerii în Parohia Sânnicolau Român

Cateheze parohiale și activități cu tinerii în Parohia Sânnicolau Român

Elevii de la școala gimnazială din Parohia Sânnicolau Român, Protopopiatul Tinca au participat în această perioadă a Postului Mare, în fiecare miercuri și vineri seara, la ore de cateheză în biserica parohială, sub directa povățuire și implicare a preacucernicului părinte paroh Simion Goga, inspector pentru cateheză parohială în cadrul Episcopiei Oradiei.

În această săptămână, copiii, însoțiți de doamnele învățătoare, după ce părintele paroh le-a vorbit despre importanța Sfintelor Taine a Spovedaniei și a Împărtășaniei, s-au spovedit și s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos. Au fost împărtășiți și copiii de la grădinița din parohie, care au venit la biserică alături de educatoarele lor.

„Ne-am bucurat de sprijinul dascălilor, care au dat curs prompt acţiunii şi s-au străduit să aducă cât mai mulţi copii la spovedit şi la împărtăşit, ca o pregătire duhovnicească pentru marele praznic al Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, acţiunea înscriindu-se în linia proiectului „Hristos împărtăşit copiilor” și a Anului omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox. Este nevoie să-i educăm pe copii într-un duh creştinesc, în frică de Dumnezeu şi în obişnuinţa de a frecventa Sfânta Biserică. Aducem recunoştinţă Bunului Dumnezeu pentru tot ceea ce am putut realiza pentru sufletul și educaţia copiilor şi avem speranţa că pe viitor vom reuşi să-i împărtăşim pe cât mai mulți copii din potirul fericirii lui Hristos”, a declarat părintele Simion Goga, parohul bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” din Sânnicolau Român.

La finalul activității, denumită „Lăsați copiii să vină la Mine”, biserica parohială a fost plină de copii, care cu multă bucurie în suflet au primit pe Dumnezeu în inima lor curată, amintindu-le părinților, profesorilor și credincioșilor cuvintele pe care Domnul Hristos le-a spus în Evanghelie: „De nu vă veţi întoarce şi nu veţi fi precum pruncii, nu veţi intra în împărăţia cerurilor” (Matei 18, 2-4).