Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Concert de colinde în parohii din Protopopiatul Tinca și la Biserica cu Lună din Oradea

Concert de colinde în parohii din Protopopiatul Tinca și la Biserica cu Lună din Oradea

Odată cu apropierea Praznicului NașteriiDomnului, corul preoților din Protopopiatul Tinca, aflat sub îndrumarea P.C. Părinte Protopop Călin Ovidiu Popa,ce își desfășoară activitatea cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, și-a intensificat activitățile misionare și filantropice, astfel încât bucuria sărbătorilor să ajungă la sufletele cât mai multor credincioși.

În data de 12 decembrie 2019, corul preoților, ce însumează un număr de 17 preoți, toți activând în parohii din cuprinsul Protopopiatului Tinca, a poposit în Parohia Avram Iancu, unde au fost întâmpinați de P.C. Părinte Paroh Nicolae Sabău, împreună cu care au săvârșit Taina Sfântului Maslu, după care au susținut un recital de colinde și cântece patriotice, iar la final P.C. Părinte Protopop a susținut un cuvânt de învățătură. Tuturor celor prezenți, la final, din partea Protopopiatului li s-au împărțit iconițe în dar.

Duminică, 15 decembrie 2019, după Sfânta Liturghie, corul protopopesc a fost prezent în mijlocul credincioșilor din Parohia Holod, unde P.C. Părinte Paroh Andrei Ionuț Laza, împreună cu credincioșii i-au întâmpinat cu multă căldură. Înainte de a susține și aic iconcertul de colinde, P.C. Părinte Protopop împreună cu Părintele Paroh și Părintele dirijor al corului, Vasile Dobra, de la Parohia Căpâlna, au săvârșit o slujbă de Te-Deum, pentru toate binefacerile pe care le-a trimis peste comunitatea de aici. După rugăciune, corul a susținut un concert de colinde din repertoriul coral, spre bucuria și emoția celor prezenți.

În aceeași duminică, corul preoțesc a fost prezent la ceas de vecernie, la Biserica cu Lună din Oradea, unde într-o atmosferă de sărbătoare P.C. Părinte Ioan Codorean l-a întâmpinat cu multă bucurie alături de o biserică plină de credincioși. Programul liturgic a început cu slujba vecerniei oficiată de către P.C. Părinte Protopop Călin Ovidiu Popa, P.C. Părinte Prof. Dr. Dumitru Megheșan și P.C. Părinte Ioan Codorean, iar răspunsurile la strană au fost date de către preoții din cor.

După terminarea programului liturgic, corul protopopesc a susținut un concert de colinde și cântări patriotice întâmpinat cu mult entuziasm de către cei prezenți. La finalul programului, P.C. Părinte Protopop Călin Ovidiu Popa, a rostit un cuvânt de învățătură prin care a încercat să traseze în linii mari căile prin care creștinul poate să ajungă, în urma unui program duhovnicesc, la starea în care fiecare dintre noi să întâmpine Praznicul Nașterii Domnului, cu casa sufletului primenită.

Pe lângă activitățile misionare întrepinse, corul preoților va desfășura în săptămâna premergătoare Crăciunului mai multe acțiuni filantropice la spitalele din cuprinsul Protopopiatului, la azilele și casele de bătrâni din circumscripție precum și la unele spitale din Oradea în nădejdeac ă spiritul Crăciunului să ajungă în sufletele celor bolnavi sau nevoiași.

Pr. Andrei Laza