Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Concert de colinde la străvechea catedrală din Oradea-Velența

Concert de colinde la străvechea catedrală din Oradea-Velența

Duminică, 18 decembrie 2016, sub genericul Am venit să colindăm, cu multă sfială şi dragoste au intrat în bătrâna catedrală a Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil din Oradea-Velenţa, grupul de colindători ai ansamblului „Mugurelul”, coordonat cu multă pasiune şi profesionalism de către Doamna profesor Doina Lung, cadru didactic la Şcoala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” Oradea.

Primiţi cu căldură de către credincioşii parohiei, însoțiți de părinţi şi bunici, la invitația părintelui paroh Roma Pintea, copiii îmbrăcaţi în costume populare autentice au inundat cu glasurile lor întreaga biserică, prezentând un bogat şi variat concert de colinde tradiţionale în care au evidenţiat contextul naşterii Pruncului Iisus şi importanţa sărbătorii Naşterii Domnului astăzi pentru întreaga creştinătate.

La  finalul programului, părintele paroh a apreciat prestaţia colindătorilor, felicitând elevii, profesorul coordonator, părinţii şi bunicii acestora şi a sublinat importanţa acestor momente de trăire duhovnicească, misiunea pe care o au dascălii şi elevii, respectiv familia creştină în păstrarea tradiţiilor religioase, în concordanţă cu principiile creştine. Cu această ocazie, a reamintit celor prezenţi rolul parteneriatului dintre şcoală-familie şi biserică care se concretizează în programe artistice, acţiuni filantropice şi de voluntariat.   

Parteneriatul dintre Parohia Oradea-Velenţa I şi Şcoala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” din Oradea este certificat de numeroasele programe educativ-religioase desfăşurate la nivelul comunităţii parohiale, dar şi în afara ţării, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, având ca obiectiv păstrarea şi promovarea identităţii religioase şi naţionale în acest spaţiu multicultural şi pluriconfesional.  

Această manifestare se înscrie în seria de programe desfăşurate de Parohia Oradea-Velenţa I, în contextul apropierii marelui praznic al Nașterii Domnului, după ce înainte cu o săptămână, o corală a Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” Oradea a trecut pragul bisericii, prezentînd un program de colinde care a adus multă bucurie şi mângăiere credincioşilor.