Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Copiii din parohia Subpiatră, vestitori ai Învierii Domnului

Copiii din parohia Subpiatră, vestitori ai Învierii Domnului

Copiii din grupele de cateheză din cadrul proiectului „Hristos împărtășit copiilor” de la parohia Subpiatră, Protopopiatul Oradea, sub coordonarea Părintelui paroh Lucian Crișan au întâmpinat cu bucurie multă măritul praznic al Învierii Domnului.

În noaptea de Înviere, înainte de miezul nopții, grupul de copii ai parohiei au rostit rugăciunile începătoare și au interpretat pricesnele Joi, la Cină, Cu Crucea-n spate, Cruce sfântă, părăsită și au dat răspunsurile la Slujba Învierii cântând Troparul Învierii, Luminânda Paștilor, Învierea ta, Hristoase, Mântuitorule, Învierea lui Hristos văzând, Înviind Iisus din mormânt, Din mormântu-ntunecat, Hristos din morți a Înviat. La finalul slujbei de Înviere, copiii au fost răsplătiți cu daruri.

În Duminica Învierii, după săvârșirea Sfintei Liturghii pascale, copiii s-au pregătit și au susținut un concert pascal în biserica parohială. Apoi, Părintele paroh Lucian Crișan, împreună cu membri din Consiliul parohial, s-au deplasat în colonia de rromi din localitatea Subpiatră unde au dus vestea Învierii Domnului, oferind daruri familiilor foarte sărace.

În a doua și a treia zi de Paști, dar și la praznicul Izvorului Tămăduirii, copiii rromi au fost prezenți în biserica parohială împreună cu ceilalți copii, s-au spovedit, au participat la Sfânta Liturghie, s-au împărtășit cu Preacuratele lui Hristos Taine, au rostit rugăciunea Tatăl nostru și au interpretat Troparul Învierii, Profetul din Nazaret și Din mormântu-ntunecat.