Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Corul preoților din Protopopiatul Tinca în concert la Catedrala cu lună din Oradea

Corul preoților din Protopopiatul Tinca în concert la Catedrala cu lună din Oradea

Duminică, 8 aprilie 2019, în Duminica a IV-a a Postului Mare, biserica cu lună din Oradea a fost gazda unui frumos concert de pricesne susținut de corul preoțior din Protopopiatul Tinca, condus de Preacucernicul Părinte Protopop Călin Ovidiu Popa, noul protopop al Protopopiatului Ortodox Tinca.

Corul preoțesc, format dintr-un număr de 15 preoți din cuprinsul Protopopiatului Tinca, a fost invitat de către preotul Ioan Codorean, slujitor al altarului străbun al vechii catedrale episcopale, să participe la  seara duhovnicească din Duminica Sfântului Ioan Scărarul. Seara a început cu slujba Pavecerniței Mari, săvârșită de Preacucernicul Părinte Protopop Călin Ovidiu Popa, Preacucernicul Părinte Secretar Andrei-Ionuț Laza și Preacucernicul Părinte Ioan Codorean, iar răspunsurile la strană au fost date de corul preoților. După terminarea slujbei, corul preoțesc a susținut un concert de pricesne specifice Postului Mare, din repertoriul căruia au făcut parte pricesnele: „Doamne al Puterilor”, „Cu trupul adormind”, „Cu noi este Dumnezeu” și alte pricesne specifice acestei perioade.

După terminarea concertului, Preacucernicul Părinte Protopop a rostit un cuvânt de învățătură intitulat „Curajul de a deveni sfânt” în care a trasat modalitățile prin care creștinul ortodox trebuie să pășească în perioada Postului Mare spre a putea nădăjdui că la sfârșitul acestuia a parcurs cel puțin o parte din calea ce duce spre sfințenie. La sfârșitul cuvântului, părintele protopop a mulțumit amfitrionului pentru primirea călduroasă și și-a exprimat nădejdea ca și pe viitor să mai existe asemenea momente de înălțare duhovnicească.

În încheiere, părintele Ioan Codorean a adresat un cuvânt de mulțumire  părintelui protopop și preoților din Protopopiatul Tinca pentru frumoasa activitate desfășurată în cuprinsul Protopopiatului Tinca, în general, și pentru cea corală, în special, manifestându-și dorința ca și pe viitor să mai existe astfel de evenimente înălțătoare.

Corala preoțească a desfășurat și desfășoară în continuare pe perioada Postului Mare o frumoasă și bogată activitate misionară. Astfel, pe tot parcursul postului, credincioși din mai multe parohii din Protopopiatul Tinca și nu numai, se bucură de prezența în mijlocul lor a corului preoțesc, împărtășindu-se de multă bucurie duhovniceascăprin participarea la aceste evenimete.

Din corala preoțească ce a concertat, fac parte preoții: Pr. Protopop Călin Ovidiu Popa – Parohia Gepiu, Pr. Secretar Andrei Ionuț Laza –Parohia Holod, Pr. Nicolae Munteanu – Parohia Bicăcel, Pr. Mihai Vasile Plaștin – Parohia Boiu, Pr. Radu Petru Crișan – Parohia Călacea, Dirijor Pr. Vasile Marius Dobra – Parohia Căpâlna, Pr. Emilian Antoniu Sala – Parohia Cărăndeni, Pr. Adrian Florin Arvai – Parohia Chișirid, Pr. Alin Dorin Iancu – Parohia Cociuba Mare, Pr. Paul George Taloi – Parohia Dumbrăvița Mică, Pr. Cristian Daniel Hârca – Parohia Gepiu Colonie, Pr. Aurel Ionel Iuonoi – Parohia Miheleu, Pr. Cristian Doru Avram – Parohia Râpa, Pr. Ionuț Mihael Trip – Parohia Ursad.