Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Crăciunul, sărbătoarea bucuriei și a darurilor

Crăciunul, sărbătoarea bucuriei și a darurilor

Marele dar și bucuria Crăciunului este însăși întruparea Fiului lui Dumnezeu: „Dumnezeu Se face om, ca pe om să-l îndumnezeiască prin har”, ne învață Sfinții Părinți.

La sărbătoarea Crăciunului, noi primim daruri și de la moșii și strămoșii noștri. Sunt minunatele datini și frumoasele colinde pe care le avem de la ei ca o zestre de mare preț. Deși colindele sunt foarte vechi, ele nu sunt și învechite, căci aduc o înnoire în fiecare an, purificând gândurile și inimile noastre, aducându-ne mai aproape de Dumnezeu și de semeni. Colindele sunt darul de Crăciun pentru semenii noștri și ofrandă de mulțumire și laudă aduse lui Dumnezeu Tatăl, Care-L trimite în lume pe Fiul Său, ca să ne mântuiască.

Având responsabilitatea de a păstra și de a transmite tradițiile noastre românești cu bogăția lor spirituală și conștiința că de Crăciun cu moșii și strămoșii cântăm colindul sfânt și bun, creștinii reînvie în fiecare an datinile și colindele strămoșești.

În Parohia Ortodoxă Subpiatră, Protopopiatul Oradea, s-a desfășurat de Crăciun, după Sfânta Liturghie, a optsprezecea ediție a concertului de colinde Hristos Se naște, măriți-L.

În Postul Crăciunului, copiii și tinerii din parohie s-au spovedit și s-au împărtășit cu Sfintele Taine, au învățat poezii și colinde. De asemenea, au pregătit sceneta Nașterea Pruncului Iisus interpretând rolurile: Sfânta Fecioară Maria, bătrânul Iosif, Moș Crăciun, regele Irod, hangiul, nevasta hangiului, îngerul cu steaua, povestitorul, păstorii și magii. Copiii s-au organizat în trei echipe și au colindat la casele creștinilor: o echipă Colinda Vânătorului și Noi umblăm a colinda-Hoi-la, o altă echipă a fost cu Viflaimul și alta cu Steaua. La concert au participat și copiii din colonia de rromi, interpretând colindele: Astăzi S-a născut Hristos; Iată, vin colindători; Sus,boieri, nu mai dormiți.

La final, copiii și tinerii au fost răsplătiți cu daruri din partea parohiei.