Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Darul Crăciunului la biserica albastră din Oradea

Darul Crăciunului la biserica albastră din Oradea

          La biserica Sfântul Ierarh Nicolae, biserica albastră, a parohiei Oradea-Vii, bucuria marelui praznic al Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos a început încă din primele zile ale lunii lui decembrie 2016. În ziua hramului sfântului lăcaș, 6 decembrie, ne-am bucurat de prezența Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, la Sfânta Liturghie, înconjurat de Preacucernicii Părinți consilieri și de Preacucernicii Părinți arhidiaconi și diaconi de la Centrul Eparhial.

          Toți credincioșii tineri și vârstnici, prezenți într-un număr foarte mare, au mulțumit Ierarhului, pentru slujire, pentru înălțătorul cuvânt de învățătură, precum și pentru darurile oferite Părintelui Iconom Stavrofor Gheorghe Nemeș, cu prilejul împlinirii a cincizeci de ani în slujba Bisericii Ortodoxe și a Neamului românesc. Darurile s-au oferit personal de Preasfinția Sa, în fața sfântului altar de la biserica albastră și sub bolta de har a paraclisului Sfântul Mare Mucenic Gheorghe de la Așezământul cultural-social și filantropic a parohiei Oradea-Vii. Toți copiii prezenți au primit iconițe și dulciuri, apoi s-au făcut fotografii de grup, spre a le fi tuturor amintire de ziua Sfântului Ierarh Nicolae.

          Începând cu duminica de dinaintea Crăciunului, au început să vină primele grupuri de colindatori. S-a primit grupul de elevi, cu vârste cuprinse între 6-10 ani, îmbrăcați în straie românești tradiționale, conduși de profesoara Iliescu Maria, de la Fundația „Gheorghe Șincai”- Orașelul Copiilor din Oradea.

          Elevii Școlii Generale nr. 16, din clasa a II-a C, conduși de Doamna învățătoare Mariana Hirțe și de Prof. Dr. Bogdan Andrei, au colindat în dimineața zilei de 20 decembrie 2016.

          Alt grup de colindători au sosit de la Căminul social de pe strada Gutenberg, urmați de colindători din satele moldovenești, mai exact din județul Bacău, care ne-au adus vestea Nașterii Domnului, în orașul Oradea, cu precădere la biserica albastră.

          O frumoasă surpriză, întocmai ca și în ceilalți ani, ne-a făcut-o grupul de colindători ai viețuitorilor de la Mănăstirea Izbuc, conduși de Preacuviosul Părinte Arhimandrit Mihail Tărău, starețul mănăstirii.

          Toți aceștia și încă mulți alții, au primit, după datină străbună, cozonaci, nuci, mere și iconițe cu Nașterea Pruncului Iisus Hristos.

          Bucuria Crăciunului din acest an am împărtășit-o din tot sufletul și celorlalți credincioși, bătrâni și bolnavi, care nu se pot deplasa la biserică. Acestora și copiilor fără de părinți, prin bunăvoința și dărnicia oamenilor de bună credință și cu inimă largă, li s-a oferit  în dar peste 200 de pachete cu alimente și dulciuri.

Asemenea daruri, biserica noastră continuă să ofere în tot cursul anului, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, prin neobosita jertfă și dragoste a Părintelui coordonator Gheorghe Nemeș și a voluntarilor de la Centrul social-cultural Sfântul Mare Mucenic Gheorghe a parohiei Oradea-Vii.

Tuturor primitorilor și donatorilor le dorim sănătate, pace și bucurii duhovnicești, de Sfintele Sărbători ale Crăciunului și ale Anului Nou 2017.