Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Deschidere de an universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” din Oradea

Deschidere de an universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” din Oradea

 Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” a Universităţii din Oradea şi-a redeschis porţile, luni, 3 octombrie, 2016, cu prilejul începutului unui nou an universitar 2016-2017.

Festivităţile prilejuite de această sărbătoare academică au început la ora 9  cu săvârșirea Sfintei Liturghii  urmată de slujba de Te Deum, oficiată  în paraclisul universitar Sfântul Teodor Studitul, cu participarea cadrelor didactice, a studenţilor și masteranzilor facultăţii şi a altor invitaţi de seamă.     

În încheierea programului liturgic, Preacucernicul Părinte Prof. Univ. Dr. Dumitru Megheşan, decanul facultăţii, a evidențiat faptul că este o zi de mare bucurie și de emoție pentru toți deopotrivă, zi în care tinerii studenți sunt chemați să devină semănători de cuvinte și de har.  Totodată, Preacucernicia sa i-a îndemnat pe tinerii care au păşit pentru prima dată în universitate în calitate de studenţi, să vină cu încredere, aici având posibilitatea să îşi dezvolte calităţile intelectuale, morale şi spirituale și să caute frumusețile și comorile teologiei.

În finalul alocuţiunii, Părintele decan a mulţumit Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, pentru părinteasca dragoste şi purtare  de grijă.                

După oficierea programului liturgic, cadrele didactice şi studenţii anului I, specializarea Teologie Ortodoxă Pastorală, s-au întâlnit cu îndrumătorii de an, după care s-au îndreptat cu toții spre Sala Polivalentă din campusul universitar, unde, de la ora 13, a avut loc deschiderea oficială a anului universitar 2016-2017.