Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Deschiderea anului universitar 2017-2018 la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” din Oradea

Deschiderea anului universitar 2017-2018 la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” din Oradea

Comunitatea academică orădeană s-a înveșmântat în straie de sărbătoare cu prilejul începutului unui nou an universitar, 2017-2018. În această atmosferă festivă, luni 2 octombrie 2017, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” din cadrul Universităţii din Oradea şi-a reluat activitatea.

Festivităţile prilejuite de această sărbătoare academică au început cu săvârșirea Sfintei Liturghii și a slujbei de Te Deum, oficiată în paraclisul „Sfântul Teodor Studitul” al facultăţii, cu participarea cadrelor didactice, a studenţilor și masteranzilor facultăţii şi a altor invitaţi de seamă.     

În încheierea programului liturgic, Părintele Prof. Univ. Dr. Dumitru Megheşan, decanul facultăţii, a mulţumit Chiriarhului Oradiei pentru părinteasca dragoste şi purtare de grijă pe care o arată permanent facultății de teologie ortodoxă din Oradea și a evidențiat faptul că este o zi de mare bucurie și de emoție pentru toți deopotrivă, zi în care tinerii studenți sunt chemați să devină semănători de cuvinte și de har. Totodată, Părintele decan i-a felicitat pe toţi cei care au optat pentru această nobilă misiune, asigurându-i că au făcut o alegere înţeleaptă, iar bucuriile şi împlinirile care vor veni vor fi înălţătoare.             

După oficierea programului liturgic, cadrele didactice şi studenţii s-au îndreptat spre Sala Polivalentă din campusul universitar, unde a avut loc deschiderea oficială a anului universitar 2017-2018, în prezența Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, și a altor invitați.  

Momentele festive s-au încheiat cu întâlnirea studenţilor din anul I de la specializarea Teologie Pastorală cu îndrumătorii de an.