Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Din suflet... pentru suflet

Din suflet... pentru suflet

În cadrul parteneriatului dintre Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea şi Şcoala Primară nr. 1 din Cărăndeni, județul Bihor, elevii din ciclul gimnazial al Liceului Ortodox (clasele a V-a B, a VI-a A, a VIII-a A şi a VIII-a B), sub coordonarea diriginţilor lor (prof. Florica Popovici, prof. Carmen Lazăr, prof. Mirela Rus şi prof. Alin Oros), având binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, s-au gândit să aducă o rază de bucurie altor copii de vârsta lor, aflaţi într-o situaţie mai dificilă.

 Astfel, încă de la începutul lunii decembrie a anului trecut, elevii au adunat hăinuţe şi jucării pentru a le oferi în dar copilaşilor din Cărăndeni. De asemenea, din banii lor de buzunar, după puterea fiecăruia, s-a făcut o mică colectă, din care s-au cumpărat dulciuri pentru copii.

 „Înarmaţi” cu cadourile pregătite, a doua zi după reînceperea şcolii, marţi, 12 ianuarie 2016, elevii cu suflet mare, însoţiţi de diriginţii lor şi de câţiva părinţi, s-au prezentat la faţa locului, școala din Cărăndeni, pentru a le oferi cele pregătite şi pentru a le face ziua mai frumoasă.

Şi într-adevăr, aşa a fost! Bucuria de pe feţele copiilor, zâmbetele acestora, încântarea lor, au fost cea mai bună răsplată pentru cei veniţi în şcoala lor, dar şi imboldul şi promisiunea de a se reîntoarce, iar şi iar, cu alte cadouri şi jucării, în anii care vor veni.