Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Elevi de la Liceul Ortodox din Oradea au confecționat podoabe de Crăciun la Muzeul Țării Crișurilor

Elevi de la Liceul Ortodox din Oradea au confecționat podoabe de Crăciun la Muzeul Țării Crișurilor

Sărbătoarea Crăciunului este una dintre cele mai așteptate sărbători, de la mic la mare, o sărbătoare plină de obiceiuri și tradiții care constituie prilej de bucurie pentru fiecare. În așteptarea Crăciunului, gândurile se îndreaptă la bradul împodobit, la copii care colindă, la farmecul tradițiilor care însoțesc această perioadă.

Și cei mai mici dintre elevii Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea, elevii clasei Pregătitoare A și ai clasei a II –a B, au intrat în atmosfera sărbătorii Crăciunului, participând joi, 5 decembrie 2019, la primul atelier de confecționat podoabe de Crăciun, eveniment organizat la  Muzeul Țării Crișurilor din Oradea.

În freamătul colindelor, elevii, îndrumați și ajutați de doamnele lor învățătoare, prof. Angelica Suciu și prof. Ramona Erdeli și de o parte a personalului muzeului, au confecționat podoabe pentru bradul de Crăciun din globuri din polistiren, panglici colorate și șnururi cu paiete, nasturi colorați, conuri de brad și chiar nuci, pictate și decorate de micii artiști. Aceștia și-au dus acasă o parte din podoabele confecționate, iar cu o parte dintre poboabe au împodobit bradul din incinta muzeului.

Activitatea a fost de un real succes, de aceea, la invitația personalului muzeului, elevii Liceului Ortodox din Oradea, alături de doamnele lor învățătoare, au promis că vor merge să îi colinde în perioada imediat următoare pentru a intra împreună în atmosfera sărbătorilor de iarnă.

Toate obiceiurile sunt un prilej ca bucuria și veselia să pătrundă în orice suflet. Indiferent de vârstă, avem nevoie de căldura, pacea şi binecuvântarea sfântă a coborârii lui Dumnezeu la noi, întru Naşterea Sa mai presus de fire.

Prof. înv. primar Angelica Suciu