Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Elevii Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea, aproape de semenii lor

Elevii Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea, aproape de semenii lor

Suntem în Postul Crăciunului, sărbătoare sfântă și dragă nouă, românilor! Gândul nostru se îndreaptă mai mult ca altădată către Pruncul Iisus, dar și către semenii noștri. Așa și trebuie să fie! Să ieșim puțin din eul nostru, să dăruim și altora din ceea ce Dumnezeu a binevoit să ne dăruiască nouă!

Între zilele de 5 și 9 decembrie 2016, profesorii și elevii Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea au desfășurat două activități ample de voluntariat, prin care și-au propus să-i sprijine pe copiii cu nevoi. Astfel, în cadrul campaniei Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară, intitulată „Săptămâna legumelor și a fructelor donate”, s-au adunat importante cantități de legume, fructe, dar și alimente felurite și dulciuri pentru a le face o bucurie colegilor care simt lipsurile materiale în fiecare zi.

Pentru a sprijinii Fundația Pro Bambini, dascălii și elevii Liceului Ortodox orădean au organizat un târg de jucării, în cadrul căruia, pe de o parte copiii au donat jucării, iar pe de altă parte, tot ei au cumpărat din jucăriile donate de colegii lor, acţiune în urma căreia s-au adunat și s-au donat peste o mie de lei fundației. Bucuria elevilor a fost mare, iar jucăriile donate și expuse spre vânzare nu au lăsat astâmpăr în rândul celor mici.

Cu gândul de a continua asemenea acțiuni și în anii următori, Îi mulțumim Bunului Dumnezeu că ne-a dat ocazia, bucuria și puterea de a-i ajuta pe cei de lângă noi!