Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Etapa locală a olimpiadei de Religie Ortodoxă în Episcopia Oradiei

Etapa locală a olimpiadei de Religie Ortodoxă în Episcopia Oradiei

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, în ziua de sâmbătă, 16 februarie  2013, în Episcopia Oradiei s-a desfăşurat etapa locală a olimpiadei de Religie Ortodoxă. Această etapă s-a organizat în 6 centre, repartizate la nivelul judeţului Bihor, după cum urmează: Oradea - Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” şi Liceul Teoretic „Lucian Blaga”; Marghita - Colegiul Național „Octavian Goga”; Salonta-Tinca - Liceul Teoretic „Nicolae Jiga” din Tinca; Aleşd - Şcoala Gimnazială „Constantin Şerban”; Ştei - Școala Gimnazială „Miron Pompiliu.”

Pentru acest nivel au fost înscrişi un număr de 435 de elevi din ciclurile gimnazial şi liceal, respectiv clasele V-XII, fapt ce dovedeşte atitudinea pozitivă a elevilor faţă de disciplina Religie şi interesul crescut pentru însuşirea şi asumarea valorilor morale pe care aceasta le promovează.

Subiectele pentru etapa locală au fost elaborate de un colectiv de cadre didactice constituit din metodişti, responsabili de cerc pedagogic şi membri ai Consiliului Consultativ al disciplinei.

Pentru etapa judeţeană s-au calificat câte 5 elevi pe nivel de clasă de la fiecare centru din judeţ, respectiv câte 10 elevi pe clasă de la cele două centre din municipiul Oradea.

În conformitate cu calendarul desfăşurării concursurilor şi olimpiadelor şcolare, etapa judeţeană a olimpiadei de Religie se va desfăşura în data de 2 martie 2013, la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” din Oradea.