Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Expoziție de icoane pe sticlă în Parohia Beznea

Expoziție de icoane pe sticlă în Parohia Beznea

În Duminica Floriilor, 5 aprilie 2015, credincioșii Parohiei Beznea din Protopopiatul Oradea, Eparhia Oradiei, prezenți în număr mare la biserică pentru a-L aștepta și întâmpina pe Hristos, precum odinioară locuitorii din Ierusalim și pentru a-L preamări ca pe un Împărat al tuturor, au avut parte și de un alt motiv de aleasă bucurie duhovnicească, pricinuită de o expoziție de icoane pe sticlă, pictate cu multă dragoste de un grup de elevi din parohie, sub atenta îndrumare a domnului Marius Șchiop, profesorul de Religie al  Școlii Gimnaziale Nr. 1 Beznea. Lucrările expuse au fost realizate pe parcursul anului şcolar 2014-2015 în cadrul orei de opţional „Icoana din sufletul copilului”, desfăşurată pe lângă ora de Religie.

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, lucrările copiilor au fost expuse încă de dimineaţă în sfânta biserică, iar la finalul Sfintei Liturghii a avut loc vernisajul expoziţiei. Părintele paroh Ioan Cohuţ a evidențiat munca micilor iconari şi dăruirea specială a profesorului coordonator, mulțumindu-le tuturor, în numele credincioșilor din parohie, pentru strădania lor și pentru bucuria deosebită pe care au adus-o tuturor în această zi de mare praznic. Totodată, Preacucernicia sa şi-a  exprimat nădejdea ca pe viitor, tot mai mulți copii să participe, atât la cursul de pictură bisericească, cât și la alte proiecte inițiate de domnul profesor de Religie şi de parohie.

Evenimentul face parte dintr-un șir de proiecte care au stat la baza semnării noului protocol de colaborare dintre școala din localitate și Parohia Beznea. Cu această ocazie, fondul parohial destinat sprijinirii orei de Religie a fost deja alimentat cu suma de 500 lei, din donaţiile credincioşilor.

La final, copiii au participat la o mică agapă organizată în cinstea lor.