Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Grădina copilăriei

Grădina copilăriei

Micii școlari ai clasei I B, „step by step” de la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea, îndrumați de învățătoarele Veronica Isdrailă și Laura Baidoc, sprijiniți de părinți și de bunici, au adus primăvara în grădina din curtea școlii.

Cu mânuțele lor delicate, miercuri, 5 aprilie 2017, au plantat bulbi și flori de primăvară. Astfel, în primăvara aceasta și în cele ce vor veni, vor răsări în „grădina copilăriei”: ghiocei, zambile, lăcrămioare, narcise, lalele, crini, bujori, iriși și mălini.

Primite, cerute, cumpărate, florile din grădina copiilor sunt simbolul prieteniei, al prețuirii și al comuniunii, al relațiilor interumane pozitive. Fiecare copil are o floare pe care o udă și o îngrijește, o vizitează și o admiră la venirea sau la plecarea de la școală.

Invitat de copii să participe alături de ei la răsădirea florilor, Părintele Radu Rus, directorul liceului, a apreciat activitatea copiilor, pe care i-a felicitat şi i-a încurajat să continue proiectul, propunând generalizarea acestuia şi la celelalte clase.

 Florile cresc fericite în grădina școlii noastre, sub ocrotirea copiilor minunați care le iubesc și le îngrijesc,cunoscnd înțelesul vorbelor înțelepte: „Dacă știi să îngrijești o floare, vei ști să prețuiești un om!”

Zâmbesc la soare, în această primăvară a viețiilor, copiii și florile!