Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Manifestări dedicate mamei în Parohia Gepiș

Manifestări dedicate mamei în Parohia Gepiș

Cu prilejul zilei de 8 martie, Parohia Gepiș, Protopopiatul Tinca, a organizat o serie de manifestări dedicate mamei și femeii. Astfel, în zilele premergătoare Zilei Internaționale a Femeii, copiii din parohie, îndrumați de preotul paroh Dan Marcel Iluța și de doamna preoteasă Mihaela Iluța, profesor în învățământul primar și preșcolar, au participat la un atelier de creație, desfășurat la casa parohială din Gepiș, unde au confecționat felicitări, mărțișoare și alte obiecte specifice primăverii.

În Duminica Sfintei Cruci, 11 martie, ziua de prăznuire a Sfântului Ierarh Sofronie, Patriarhul Ierusalimului, după încheierea Sfintei Liturghii, copiii au încântat credincioșii prezenți prin poezii, cântece și pricesne specifice Postului Mare. Preotul paroh a oferit în dar mamelor și bunicilor prezente, în semn de recunoştinţă şi preţuire, flori şi cadouri.

La această zi minunată au luat parte și copii de la Asociația Down Oradea, coordonați de doamna Lucia Ciobanu, care au adus cu ei câteva dintre obiectele realizate de mâinile lor. S-a organizat un stand compus din lucrările copiilor din parohie și cele ale copiilor de la Asociația Down Oradea, de unde fiecare credincios a putut să își achiziționeze un mic dar de suflet. Toți banii astfel adunați au foat donați copiilor bolnavi de sindromul Down, pentru a le aduce un zâmbet.

La final, părintele paroh Dan marcel Iluța a vorbit celor prezenți despre asumarea crucii, oricât ar fi de grea, nădăjduind ca, la finalul purtării crucii de fiecare dintre noi, să fie bucuria cea mare a învierii.

Doamna Lucia Ciobanu, președintele Asociației Down Oradea, a mulțumit părintelui paroh, doamnei preotese și copiilor implicați în acest proiect, asigurându-i și pe mai departe de o strânsă colaborare pentru a-i ajuta pe acești tineri cu nevoi speciale.

La final, toți participanții au primit iconițe reprezentându-l pe Sfântul Ierarh Sofronie, Patriarhul Ierusalimului.