Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Oaspeți americani la Reședința Episcopală din Oradea

Oaspeți americani la Reședința Episcopală din Oradea

În ziua de luni, 9 octombrie 2017, la Reședința Episcopală din Oradea, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a primit vizita unei delegații de la Institutul pentru libertatea religioasă (Religious Freedom Institute) din Statele Unite ale Americii, respectiv Domnul Prof. Kent Hill, director executiv al Institutului pentru libertatea religioasă și fost vicepreședinte World Vision U.S., și Domnul Avocat William Saunders, membru asociat al Institutului pentru libertatea religioasă.

Cei doi oaspeți americani și-au exprimat bucuria întâlnirii cu Preasfințitul Părinte Sofronie al Oradiei și au salutat colaborarea exemplară existentă între confesiunile creștine și între cultele religioase din municipiul Oradea și județul Bihor, în special, dar și în România, în general, comparativ cu celelalte țări din răsăritul Europei, apreciind că România este un model de bune practici în domeniul relațiilor dintre cultele religioase.

Domnul Prof. Kent Hill a arătat că acest climat de pace interconfesională și interreligioasă existent în România a încurajat conducerea Institutului pentru libertatea religioasă din Statele Unite ale Americii, care are în vedere deschiderea la București a unei filiale, pentru sud-estul Europei.

Preasfințitul Părinte Sofronie a mulțumit Domnului Prof. Kent Hill și Domnului Avocat William Saunders pentru vizita de la Oradea și a menționat provocările cu care se confruntă creștinii de pretutindeni, subliniind importanța cooperării intercreștine și interreligioase într-o lume tot mai secularizată și desacralizată.

 

  

Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei