Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Preasfințitul Părinte Episcop Sofronie al Oradiei încurajează românii de pretutindeni să participe la Referendumul din zilele de 6 și 7 octombrie 2018

Preasfințitul Părinte Episcop Sofronie al Oradiei încurajează românii de pretutindeni să participe la Referendumul din zilele de 6 și 7 octombrie 2018

Iubiți frați și surori în Domnul, mergeți la vot!

Mergeți să votați la referendumul pentru familie, pentru definirea căsătoriei dintre un bărbat și o femeie în mod clar în Constituția țării. Mergeți și faceți-vă datoria cetățenească și exprimați-vă dreptul la vot, un drept pe care l-ați dobândit. Căderea comunismului a adus și libertatea de a alege, dar libertatea trebuie dublată de responsabilitate. Avem o mare responsabilitate pentru cei care vin după noi, pentru copii și tineri. Referendumul este pentru ei, pentru a le da șansa să trăiască într-o lume binecuvântată de Dumnezeu. Gândiți-vă la ei în primul rând.

Așadar, mergeți să votați, dar este important să îi convingeți și pe cei de lângă dumneavoastră și pe cei mai de departe să meargă să își exprime dreptul la vot, ce este câștigat cu sângele martirilor de la căderea regimului comunist. Este un drept câștigat de toți cei care au rezistat ideologiei ateiste ce s-a abătut și peste țara noastră. Este un drept pe care trebuie să îl folosim, spre a arăta că suntem responsabili pentru viitorul copiilor, pentru viitorul familiei, pentru viitorul țării, pentru viitorul lumii, ca Dumnezeu să ne mai îngăduie, să ne binecuvinteze, să ne ierte și să nu Își întoarcă fața de la noi.

De aceea, mergeți și votați! Nu uitați că de votul acesta depinde ziua de mâine a copiilor și a nepoților voștri. Vom răspunde înaintea lui Dumnezeu dacă am tăcut atunci când trebuia să vorbim. Acum trebuie să vorbim. Așa că, mergeți la vot!

Dumnezeu să ne binecuvinteze pe toți și să ne ajute ca toate să se întâmple după voia Sa cea sfântă, iar nu după voia păcătoasă a oamenilor. Cu Dumnezeu înainte! Amin.

Cu părintească binecuvântare,

 

† Sofronie

Episcopul Oradiei