Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Preoți din Protopopiatul Oradea au donat sânge

Preoți din Protopopiatul Oradea au donat sânge

În această perioadă se desfăşoară în Oradea Campania „Fii erou alături de noi” organizată de Asociația Studenților Mediciniști (ASMO) de la Facultatea de Medicină și Farmacie a Universității din Oradea și Departamentul de Sănătate Publică (SCOPH).

Acestei campanii umanitare s-au alăturat joi, 27 februarie 2020, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, şi preoţi din cadrul Protopopiatului Oradea.

Astfel, donatorii sunt invitați zilnic, între orele 7:30-11:30, la Centrul de Transfuzie Sanguină din Oradea de pe strada Louis Pasteur, nr. 30 să doneze sânge.

Acţiunea a fost iniţiată de Părintele Simion Goga, Protopopul Oradiei, pentru a veni în sprijinul doamnei profesor Ana Mihaela Cadleţ, aflată în suferinţă. O intensă acțiune de popularizare prin mijloace mass-media și nu numai a creat un puternic sentiment de solidaritate umană față de un semen care are mare nevoie de ajutor. Empatizând cu doamna profesoară, preoţii din cadrul Protopopiatului Oradea s-au prezentat la Centrul de Transfuzie Sanguină în vederea donării de sânge.  

„Consider că această campanie este de inspiraţie divină, pentru că un gest mai frumos pentru creştini decât acela de a dona sânge nu cred că există. Spunea un mare duhovnic: «Mila creştină are două trepte. Prima treaptă, dăruieşti ceea ce ai. Treapta a doua, dăruieşti ceea ce eşti». Mântuitorul Iisus Hristos nu a dăruit ceva material, dar El S-a dăruit total, până la ultima picătură de sânge. Atunci, nu poate fi un mod mai frumos de a-I urma lui Hristos decât de a dărui ceva din noi, din ceea ce suntem. Eu consider că Mântuitorul Iisus Hristos a fost cel mai mare dăruitor de sânge! El Şi-a vărsat sângele Său şi acest sânge a devenit izvor de sânge, pe care noi îl avem în fiecare Sfânt Potir. N-am putea să ne mântuim numai prin osteneala noastră dacă nu ar fi fost Jertfa lui Hristos de pe Cruce, acele picături de sânge care s-au scurs pentru noi. Când dăm şi noi câteva grame de sânge întoarcem Mântuitorului acel sânge pe care l-a vărsat pentru noi, deoarece îl dăruim unui om bolnav cu care El Se identifică”, a declarat părintele protopop Simion Goga.

Obiectivele acestei campanii sunt acelea de a modela comunitatea, de a promova valorile sociale prin susţinerea şi salvarea vieţilor omenești. O unitate de sânge donată salvează trei vieți.