Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Preșcolarii de la Liceul Ortodox din Oradea învață să protejeze natura

Preșcolarii de la Liceul Ortodox din Oradea învață să protejeze natura

În cadrul proiectului național „Let’s do it, Romania!”, desfășurat sâmbătă, 15 septembrie 2018, un proiect de voluntariat ce urmărește implicarea cât mai multor persoane într-o acțiune de curățare a spațiilor publice din toată țara, Liceul Ortodox Episcop Roman Ciorogariu din Oradea a luat parte la această activitate de voluntariat atât cu elevi din ciclul gimnazial, dar și prin micii preșcolari de la grupele de grădiniță ale liceului.

La ora 9, copii și părinți, împreună cu cadrele didactice de la grădiniță, respectiv Prof. Camelia Puie - coordonator, Prof. Cristina Rus, Prof. Delia Pele, Prof. Diana Gherle, Prof. Aurelia Maria Laza, Prof. Mihaela Pele, Prof. Lavinia Galea, Prof. Nicoleta Torje, Prof. Adriana Bodog, Prof. Simina Vereș, Prof. Oana Marchiș și Prof. Alexandra Cîmpan s-au întâlnit în parcul Petőfi Sándor din vecinătatea grădiniței.

După instructajul primit, copiilor li s-au împărțit tricouri, mănuși de unică folosință și saci menajeri, după care s-au apucat de treabă, fiind împărțiți în grupe de lucru. Tot parcul a fost colindat de micii preșcolari care, la finalul activității au strâns 15 saci plini cu resturi menajere, flacoane și sticle, hârtii și alte feluri de deșeuri, arătând prin aceasta că faptele mari se fac și de mâini mici.

După încheierea activității și mulțumirile cadrelor didactice adresate părinților, copiii au avut bucuria de a se juca și recrea în spațiile de joacă special amenajate din incinta parcului.