Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Primele activități ale Centrului Educațional Brătești (Tinca) în cadrul Proiectului „Alege Şcoala!”

Primele activități ale Centrului Educațional Brătești (Tinca) în cadrul Proiectului „Alege Şcoala!”

Proiectul „Alege şcoala! în regiunile de dezvoltare Vest, Sud-Vest Oltenia şi Nord-Vest”, derulat de către Fundaţia World Vision România, în parteneriat cu Patriarhia Română, și-a început activitățile și la Centrul Educațional-Inovativ Brătești (Tinca). Astfel, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, joi, 30 octombrie 2014, în biserica parohială cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” din Tinca s-a desfășurat prima oră de cateheză și prima activitate, conform unui Toolkit educațional ce cuprinde șapte module, cu toți ce 25 de elevi înscriși în acest proiect.

Programul catehetic a fost precedat de săvârșirea unei slujbe de Te-Deum, de către PC Pr. Vasile Popa, Protopopul Tincăi, PC Pr. Călin Popa, responsabil al Centrului Educațional Brătești și PC Pr. Mihai Ninel Iancu, parohul locului, în prezența copiilor, a părinților acestora și a cadrelor didactice implicate în proiect. Evenimentul a fost primit cu multă bucurie și de către conducerea Liceului Teoretic „Nicolae Jiga” din Tinca, liceu partener în acest proiect. Astfel, la demararea activităților au participat doamna profesoară Florica Martin, director, doamna profesoară Alina Știube, director adjunct, doamna profesoară Viorica Madear și doamna educatoare Olimpia Oniga.

După cuvântul de deschidere, părintele Călin Popa a prezentat cateheza despre „Pilda vameșului și a fariseului”, din care cei tineri au învățat ce este rugăciunea și cum trebuie ea făcută pentru a fi primită de către Dumnezeu, dar şi cât de mare este virtutea smereniei și cum trebuie să se ferească de păcatul mândriei.

În ora următoare, doamna profesoară Mărioara Balogh a desfășurat o frumoasă și interesantă activitate alături de tinerii și părinții prezenți, numită „Dimensiunile persoanei umane”.

La final, toți participanții la acest frumos eveniment au primit din partea Protopopiatului Ortodox Tinca, unde părintele Călin Popa îndeplinește ascultarea de secretar, câte o carte de rugăciuni cuprinzând viața și Acatistul Sfinților Trei Ierarhi.

Proiectul „Alege Şcoala! în regiunile de dezvoltare Vest, Sud-Vest Oltenia şi Nord-Vest!” se desfăşoară pe parcursul a 18 luni (aprilie 2014 - octombrie  2015) şi este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa Prioritară 2, Domeniul Major de Intervenţie 2.2.