Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Programul „Masa pe roți” în sprijinul celor aflați în nevoi

Programul „Masa pe roți” în sprijinul celor aflați în nevoi

În prag de sărbători, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie Episcopul Oradiei, Inspectoratul Școlar Județean Bihor, prin Domnul prof. Daniel Negrean, inspector școlar general și Pr. prof. Florin Negruțiu, inspector școlar de Religie, în parteneriat cu Asociația Femeilor Ortodoxe Române din Episcopia Oradea (A.F.O.R.E.O.), reprezentată de Doamna președinte Viorica Cherteș, a organizat o nouă acțiune în cadrul programului „Masa pe roți”.

Aflat la a treia ediție, programul și-a propus să aducă momente de bucurie celor aflați în situații materiale dificile sau în singurătate, respectiv imobilizați la domiciliu, prin oferirea unei mese calde. Beneficiari au fost membri ai Asociaţiei Handicapaţilor Neuromotor Sever din Oradea.

În acest an activitatea s-a desfășurat în data de 18 decembrie și a vizat un număr de 27 de persoane. Fiecare persoană a primit o masă caldă și un pachet de sărbători constând în dulciuri oferite prin generozitatatea personalului angajat al Inspectoratului Școlar Județean Bihor și membrele A.F.O.R.E.O., cu sprijinul Delicios Catering Oradea. Acestea au intrat în posesia beneficiarilor prin intermediul reprezentanților celor doi parteneri și a unui grup de voluntari, educatoare și învățătoare.

Manifestarea s-a dorit a fi darul de Crăciun și „colindul sfânt și bun” oferit cu multă bucurie și prețuire, demonstrând că Biserica Ortodoxă, prin preoți și credincioși, deopotrivă, este alături de semeni în momente de suferință.