Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / S-a lansat Proiectul Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși-Sibiu 2018

S-a lansat Proiectul Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși-Sibiu 2018

În Catedrala mitropolitană din Sibiu a fost lansat vineri, 2 februarie, de Ziua Internațională a Tineretului Ortodox, proiectul Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși (ITO), ediția 2018. Odată cu aceasta s-a lansat site-ului www.ito2018.ro și s-au deschis în mod oficial pregătirile pentru evenimentul care va avea loc la Sibiu în perioada 6-9 septembrie. Totodată, organizatorii au lansat și apelul către tinerii din Arhiepiscopia Sibiului pentru a se înscrie în rândul voluntarilor care vor ajuta la buna desfășurare a manifestărilor din program.

„Suntem bucuroși și pregătiți să trăim cu toții această comuniune cu tinerii noștri care sunt viitorul Bisericii și viitorul neamului. Vor avea acum posibilitatea toți să cunoască tema întâlnirii, perioada desfășurării, programul din fiecare zi și toate ofertele pe care noi le aducem înaintea tinerilor ortodocși din întreaga lume. Vor fi 2500 de tineri din toată lumea și aproximativ 1000 de tineri din partea noastră, în așa fel încât nu numai să ne împlinim cu multă dragoste datoria, ci mai ales să marcăm anul centenarului unității de neam și credință, pentru că Mitropolia Ardealului cuprinde Alba Iulia, locul unde s-a realizat Marea Unire, iar Sibiul a contribuit mult la aceasta, ceea ce dă valoare orașului și ne îndreptățește acum pe noi să oferim tinerilor dragostea noastră și unitatea noastră în credință și unitatea de neam”, a spus Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

„Unitate. Credință. Neam”

Site-ul www.ito2018.ro conține toate informațiile necesare tinerilor ortodocși care doresc să participe la eveniment, sau doresc să se alăture voluntarilor. De asemenea, site-ul ITO 2018 conține informații despre conceptul ITO 2018, sigla și motto-ul întâlnirii, despre voluntariat, despre cetatea Sibiului, despre ocrotitorul spiritual al Transilvaniei, Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, precum și mesaje către tineri din partea IPS Mitropolit Laurențiu și a pr. conf. univ. dr. Constantin Necula.

Tinerii care doresc să devină voluntari la ITO 2018 au posibilitatea să se înscrie prin Organizația Tinerilor din Sibiu. (Ștefan Mărculeț)