Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Sărbătoarea Floriilor pentru copiii de la Centrul Educațional - Inovativ din Husasău de Criș

Sărbătoarea Floriilor pentru copiii de la Centrul Educațional - Inovativ din Husasău de Criș

Duminică, 5 aprilie 2015, praznicul Intrării în Ierusalim a Domnului nostru Iisus Hristos, a fost o zi de sărbătoare mai aparte în Parohia Ortodoxă Română din Husasău de Criș, pentru credincioși și copiii Centrului Educațional – Inovativ al parohiei.

Sfânta Liturghie din această zi a fost oficiată de părintele paroh împreună cu părintele inspector școlar Prof. Florin Negruțiu, care a rostit şi cuvântul de învățătură la acest mare praznic.

La finalul slujbei a fost prezentat credincioșilor Proiectul ,,Alege Școala’’ implementat de Patriarhia Română în parteneriat cu World Vision Romania, care are ca obiectiv prevenirea abandonului școlar. În Eparhia Oradiei activitățile proiectului se desfășoară la Husaău de Criș, Bratca, Marghita, Tinca, Beiuș și Oradea. La Husasău de Criș sunt înscriși 44 de copii pentru programul Școală după școală. Părintele inspector școlar prof. Florin Negruțiu a evidențiat particularitățile programului „A doua șansă” care se desfășoară la Școala Gimnazială „Lucreția Suciu” din Oradea pentru un număr de 32 de cursanți, respectiv modul în care proiectul contribuie la motivarea cursanților pentru frecventarea cursurilor și beneficiul acestei intervenții la nivel comunitar.

Un număr de 70 de copii care participă la activitățile proiectului sau desfășoară alte activități în cadrul Centrului Educațional – Inovativ din Husasău au primit ghiozdane echipate cu rechizite. 58 de ghiozdane au fost acordate cu finanțare din cadrul proiectului, iar 12 ghiozdane cu finanțare din partea parohiei.

La acest eveniment au fost prezenți într-un număr mare, alături de copii, părinții acestora, profesorul de religie, Domnul Cristian Copil și credincioși din parohie.