Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Seară duhovnicească în la Husasău de Criș

Seară duhovnicească în la Husasău de Criș

Vineri, 2 martie 2018, preoți din cadrul Protopopiatului Oradea s-au reunit în Parohia Husasău de Criş din Protopopiatul Oradea în cadrul unei seri duhovnicești, având ca temă Preotul în familie, în Biserică și în lumea contemporană”, în prezența a numeroși credincioși de toate vârstele din parohie, care s-au obișnuit, an de an, ca cea de a doua săptămână din Postul Mare să fie dedicată serilor duhovnicești în parohia lor.

La eveniment au participat preoții parohi din parohiile: Borşa – preot paroh Iosif Paleu, Botean – preot paroh Gavrilă Ghilea, Chijic – preot paroh Petrică Rusu, Husasău de Criș – preot paroh Ioan Mircea Ghitea, Ineu – preot paroh Aurel Cotu, care fac parte din cercul pastoral numărul 6 din cadrul Protopopiatului Oradea.

După săvârşirea Liturghiei Darurilor mai Înainte Sfințite şi a Tainei Sfântului Maslu, corul de copii al parohiei Husasău de Criș a cântat câteva pricesne: „Înaintea Ta, Iisus iubit”, „Așa vorbește Domnul slavei”, „Străin am fost în viața Mea” şi „Vorbea Iisus de pe colină”.

Părintele Protopop Aurel-Simion Goga a rostit un cuvânt de învățătură, vorbind celor prezenţi despre importanța și rolul preotului în familie, în Biserică și în lumea contemporană, iar la final le-a mulțumit și a felicitat preoții participanți, dar și pe paroh. Toţi credincioşii prezenţi au primit în dar o carte de rugăciuni, iar mai apoi au fost unşi cu untdelemn sfințit de la Sfânta Taină a Maslului și binecuvântaţi cu Agheasmă.