Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Seară duhovnicească în Parohia Aleşd I, Protopopiatul Oradea

Seară duhovnicească în Parohia Aleşd I, Protopopiatul Oradea

În perioada Postului Mare, preoții din cadrul Protopopiatului Oradea au organizat o seară duhovnicească pentru credincioși, care au fost invitați să trăiască mai profund spiritualitatea creştin ortodoxă, mai ales în această perioadă de post şi rugăciune.

Din ciclul serilor duhovnicești din Protopopiatul Oradea devenite deja o tradiţie, s-a numărat şi întâlnirea de duminică, 24 martie, din Parohia Aleşd I. Aceasta s-a desfăşurat în prezența protopopului Oradiei, Peștișului și Aleșdului, Aurel-Simion Goga, împreună cu alți preoți de la parohii din cadrul protopopiatului, la biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului și Sfântul Ierarh Nicolae” din localitatea Aleşd.

Această seară duhovnicească a avut ca temă „Urcușul duhovnicesc în timpul postului”. La finalul slujbei Vecerniei, în cadrul căreia răspunsurile au fost date de Corala preoţilor din cadrul Protopopiatului Oradea, aceştia au prezentat pricesne și cântări calofonice specifice Sfântului și Marelui Post.

În cuvântul său de învățătură, protopopul Aurel-Simion Goga s-a referit la importanța iubirii și a iertării și mai ales la faptul că „ a iubi înseamnă mai presus de toate a ierta pe alții și în același timp a ne ierta pe noi înșine”, dar a amintit despre treptele din urcușul duhovnicesc spre  înviere. Nu în ultimul rând acesta a mulțumit și i-a felicitat pe preoții participanți.

Corul preoților din Protopopiatul Oradea a interpretat mai multe cântări specifice perioadei bisericești a postului Sfinților Apostoli Petru și Pavel.

            În această perioadă a Postului Mare, corul format din preoți ai Protopopiatului Oradea participă la programe misionare și seri duhovnicești în parohiile pe care aceștia le păstoresc.