Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Seară duhovnicească în Parohia Chijic

Seară duhovnicească în Parohia Chijic

În perioada Postului Sfinților Apostoli Petru și Pavel, preoții din cadrul Protopopiatului Oradea au organizat mai multe seri duhovnicești pentru credincioși, care au fost invitați să trăiască mai profund spiritualitatea creştin ortodoxă, mai ales în această perioadă de post şi rugăciune.

 Ciclul serilor duhovnicești din Protopopiatul Oradea s-au încheiat duminică, 24 iunie 2018, cu invitarea și prezența Preacucernicului Părinte Aurel-Simion Goga, Protopopul Oradiei, Peștișului și Aleșdului, dimpreună cu alți preoți de la parohii din cadrul protopopiatului, la biserica cu hramul Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din localitatea Chijic. A fost săvârșită Taina Sfântului Maslu, iar la final protopopul locului a rostit cuvântul de învățătură și a transmis celor prezenți cuvânt de binecuvântare din partea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei. În cuvântul său de învățătură s-a referit la importanța iubirii și a iertării și mai ales la faptul că a iubi înseamnă mai presus de toate a ierta pe alții și în același timp a ne ierta pe noi înșine.

Corul preoților din Protopopiatul Oradea a interpretat mai multe cântări specifice perioadei bisericești a Postului Sfinților Apostoli Petru și Pavel.

Astfel, în duminica ce a coincis cu sărbătoarea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, biserica din Chijic a devenit neîncăpătoare pentru credincioșii din parohie și din satele învecinate. Aceștia au participat la o seară duhovnicească de mare încărcătură emoțională și trăire creștină.

În încheiere, părintele protopop Aurel-Simion Goga l-a felicitat pe părintele paroh Petrică Rusu, împreună cu marea sa familie de credincioși, pentru tot ce au realizat la biserică. Părintele paroh a mulțumit părintelui protopop pentru frumoasele cuvinte, dar și pentru sprijinul și purtarea sa de grijă. Toți credincioșii prezenți au primit în dar carți de rugăciuni și acatiste.