Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Tabără de iarnă pentru tinerii Parohiei Brătești din Episcopia Oradiei

Tabără de iarnă pentru tinerii Parohiei Brătești din Episcopia Oradiei

În perioada 5 - 7 februarie a.c., 20 de copii şi tineri din Parohia Ortodoxă Brătești, Eparhia Oradiei, participanți la proiectul „Hristos împărtășit copiilor” și la concursul național de miniproiecte „Mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu”, organizat de Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române, au participat la o tabără de iarnă desfăşurată în satul de vacanţă Pădurea Neagră, Județul Bihor.

Coordonați de părintele paroh Călin Ovidiu Popa, ajutat îndeaproape de domnul Tudorel Florin Leș, absolvent de Teologie Ortodoxă și profesor de limba şi literatura română la Școala de Arte și Meserii „George Barițiu” din Oradea, tinerii s-au bucurat, pe parcursul a trei zile, de un program foarte atractiv, din care nu au lipsit discuțiile duhovnicești, ore de cateheză și jocuri de grup.

În fiecare zi, părintele coordonator, alături de toți copiii, a săvârșit din Ceaslov rugăciunile de dimineață și de seară, precum și rugăciunile mesei. În felul acesta, toți cei prezenți au putut vedea și învăța care este programul de rugăciune minim pe care este dator zilnic a-l împlini fiecare creștin.

În cadrul orelor de cateheză pregătite și predate de părintele paroh, tinerii au putut să descopere și să învețe lucruri noi despre Sfintele Taine și despre post. De asemenea, ei au avut ocazia să vizioneze, prin intermediul unui videoproiector, diverse materiale foto-video pregătite special pentru aceste ore de cateheză.

Tot în aceste zile, copiii şi tinerii, alături de câțiva părinți însoțitori, au avut ocazia să participe la discuții duhovnicești, temele acestora fiind alese de către ei. Fiecare participant a notat pe bilețele întrebări și subiecte religioase foarte actuale, iar părintele paroh, alături de domnul profesor, au fost invitați să le trateze. În felul acesta s-a creat un permanent dialog între formatori și copii, cei prezenți descoperind lucruri foarte interesante.

Programul taberei a cuprins și vizitarea Mănăstirii Voivozi, din apropiere. După o lungă și frumoasă drumeție, tinerii au avut bucuria de a fi întâmpinați cu multă căldură de Preacuviosul Părinte Protosinghel Chesarie, stareţul mănăstirii, care le-a prezentat acestora istoricul sfintei mănăstiri. În biserica nouă a mănăstirii copiii s-au rugat și s-au închinat la icoane și la racla cu sfinte moaște. Programul zilei a continuat cu activități și jocuri de recreere.

La finalul celor trei zile, Părintele paroh Călin Ovodiu Popa și-a manifestat deosebita bucurie pentru darul Parohiei Brătești oferit tinerilor, toate costurile legate de transport, masă și cazare, fiind suportate de către parohie.

Această tabără de tineret vine în continuarea altor inițiative și activități organizate de către Parohia Ortodoxă Brătești cu tinerii din localitate. În anul 2014, aceștia au câștigat locul I, faza pe eparhie, la concursul „Sfânta Euharistie - lumina vieții creștine” cu proiectul „Sfânta Euharistie - izvor al milosteniei trupești și sufletești”, fiind premiați la data de 21 mai, la Bucureşti, de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.