Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Voluntari bihoreni în sprijinul celor în nevoi

Voluntari bihoreni în sprijinul celor în nevoi

Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, prin clerul și tinerii credincioși bihoreni, vine în întâmpinarea nevoilor persoanelor aflate în carantină sau în autoizolare, a vârstinicilor și a celor aflați în situații de risc.

La inițiativa și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Sofronie al Oradiei, preoții, împreună cu membrii Consiliului și Comitetului parohial și tineri voluntari, în colaborare cu Comitetele de Urgență locale, au întocmit o evidență clară a persoanelor vârstnice de pe raza parohiilor, a celor aflate în carantină și a celor izolate la domiciliu.

La chemarea clerului ortodox din județul Bihor, dar și a asociațiilor din Eparhia Oradiei care funcționează cu binecuvântarea Ierarhului, un număr de 1.583 (adică o mie cinci sute optzeci și trei până în prezent) de tineri voluntari din orașe și sate s-au organizat pentru a veni în ajutorul persoanelor vulnerabile în fața provocărilor pandemice.

Dispunerea voluntarilor la data emiterii comunicatului este următoarea:

 

Catedrala Episcopală Învierea Domnului din Oradea – 10 voluntari;

Protopopiatul Oradea – 112 voluntari;

Protopopiatul Beiuș – 772 voluntari;

Protopopiatul Marghita – 363 voluntari;

Protopopiatul Tinca – 289 voluntari;

Asociația Filantropia Oradea – 7 voluntari;

Asociația Femeilor Ortodoxe Române din Episcopia Oradiei – 5 voluntari;

Asociația Părinți pentru Ora de Religie, filiala Bihor – 20 voluntari;

Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români, filiala Oradea – 5 voluntari.

 

Toți voluntarii se află la dispoziția unităților de cult din cuprinsul Episcopiei Oradiei și a asociațiilor sus-menționate, urmând ca, în colaborare cu autoritățile locale, în funcție de resursele umane și materiale necesare, voluntarii să răspundă la solicitările persoanelor vulnerabile care cer ajutor.

Menționăm că, în această perioadă, preoții de la mănăstirile, schiturile și parohiile din Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei oficiază sfintele slujbe doar în afara bisericilor, asigurându-se, prin personalul deservent, respectarea condițiilor de participare a credincioșilor. Totodată, clerul oferă, la cerere, asistență religioasă în biserică și la domiciliu, respectându-se normele sanitare.

Cu binecuvântarea Chiriarhului Oradiei, sfintele slujbe de la Catedrala Episcopală Învierea Domnului din Oradea se oficiază în pridvorul catedralei și pot fi ascultate, în direct, și prin intermediul rețelei de socializare Facebook (Catedrala Episcopală Învierea Domnului oficial).

  

Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei