Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Ziua iubitorilor de mediu la Liceul Ortodox din Oradea

Ziua iubitorilor de mediu la Liceul Ortodox din Oradea

Ziua de 29 octombrie este declarată Ziua Verde a Eco-Şcolilor din România. Cum Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea se numără între şcolile care, an de an, derulează proiecte de educaţie a elevilor pentru protecţia mediului înconjurăror, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, patru clase din ciclul primar, totalizând un număr de 120 de elevi, coordonaţi de învăţătoarele Iuliana Hepuţiu, Viorica Brege, Maria Tirpe şi Florica Hera, au răspuns devizei „Plantaţi un copăcel în curtea şcolii!”

Dar nu a fost doar unul! Sprijiniţi de Direcţia Silvică Bihor, prin Dl. ing. Mircea Faur şi Dl. ing. Relu Mihalache, care au oferit materialul săditor, copiii au plantat în curtea şcolii mai mulţi puieţi de brad, stejar, mesteacăn şi tei. Mânuţele mici ale prichindeilor au fost ajutate de elevii de gimnaziu şi personalul auxiliar care au „aderat” cu toţii la această activitate. Si cum soarele dulce de toamnă a fost şi el alături de noi, totul „a înverzit” foarte repede.

În acest mod am participat la Ziua de acţiune a voluntarilor Centrului Carpato-Danubian de Geoecologie (CCDG), iar elevii au înţeles, astfel, importanţa implicării directe în dezvoltarea spaţiilor verzi de care avem atâta nevoie, considerându-ne şi noi apărători ai mediului înconjurător.