Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Ziua Senectuţii la Centrul de Recuperare și Reabilitare a persoanelor cu handicap din Râpa

Ziua Senectuţii la Centrul de Recuperare și Reabilitare a persoanelor cu handicap din Râpa

Pr. Andrei Ionuț Laza

 

Locatarii Centrului de Recuperare și Reabilitare a persoanelor cu handicap din localitatea bihoreană Râpa au trăit clipe de bucurie, dar mai ales de respect, deoarece au fost sărbătoriţi, cu prilejul Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, de către conducerea centrului, de către  Protopopiatul Ortodox Tinca, dar și de reprezentanți ai DGASPC Bihor.

Ziua de marți, 1 octombrie, va fi una ce va rămâne întipărită  în viața Centrului de reabilitare Râpa, deoarece, pe lângă sărbătoarea tradițională a locatarilor acestui centru, cu toții au participat, in ziua de prăznuire a Acoperământului Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, la săvârșirea Tainei Sfântului Maslu, oficiată de către un sobor de preoți din Protopopiatul Tinca. Din soborul slujitor au făcut parte: Părintele Călin Ovidiu Popa, Protopopul Tincăi, Părintele Andrei Ionuț Laza, secretar administrativ, Părintele Cristian Doru Avram de la Parohia Râpă, Părintele Adrian Florin Arvai de la Parohia Chișirid, Părintele Ioan Tirpe de la Parohia Săldăbagiu Mic, Părintele Ioan Mihael Trip de la Parohia Ursad și părintele Adrian Baicu de la Parohia Sânnicolau de Beiuș.

La finalul Sfintei slujbe, părintele Călin Ovidiu Popa, protopopul Tincăi, a adresat un cuvânt de felicitare și de apreciere pentru toți ostenitorii și locatarii centrului și le-a dăruit, din partea Protopopiatului Ortodox Tinca, o frumoasă icoană argintată, ce s-a așezat la loc de cinste, spre binecuvântarea și ocrotirea tuturor. În continuare, părintele a mulțumit preoților care s-au ostenit și au luat parte la acest eveniment, dar și conducerii centrului și reprezentanților autorităților județene.

La final, toți cei prezenți, au luat parte la o agapă, pregătită de cătreconducerea centrului. A devenit o tradiție ca Protopopiatul Ortodox Tinca să sprijine și sa colaboreze cu acest centru, iar bolnavii de aici sa fie cercetați cu regularitate de către preoți din cadrul protopopiatului.